LEPŠÍ BUDOUCNOST Pro naše město a jeho občany

Nemocnice Boskovice

PhDr. et Bc. Pavel Grenar, zastupitel za ČSSD, 5.2.2013 - 5.2.2013

Vážení přátelé, ukončil jsem k 31.10.2012 svoje působení v DR NB.
Důvodem je neefektivní komunikace s vedením NB, které nerespektuje postavení člena DR NB a zastupitele Města Boskovice (viz mailovou komunikaci s jednatelem NB a dále zápis ze 13. zasedání ZM Boskovice ze dne 17. září 2012).
Důvodem pro ukončení mého členství v DR NB je rovněž skutečnost uvedená v příloze účetní závěrky k 31. 12. 2011 Nemocnice Boskovice Zde je uvedeno, že za rok 2011 činily odměny členům statutárních a dozorčích orgánů 1.383 tis. Kč. Vzhledem k tomu, že žádný člen DR podle mých informací nedostal za svoji práci v DR ani korunu, považuji tuto informaci za účelově matoucí.


Petr Malach, administrátor - 16.1.2013

S účiností od 9.1.2013 budou prováděny ve všech diskusích následující změny:

Budu s okamžitou platností mazat příspěvky a to následující:

-reklamní viz. příspěvky "Hnutí ANO"
-nepodepsané příspěvky
-urážející a napadající

Stránky Mo ČSSD slouží k slušné diskusi a pokud zde hodlá někdo tvořit nějaké neggativní pole - popřípadě reklamu nějakého hnutí musí z kola ven.

S pozdravem

Petr Malach


Vladimír Jakubec - 29.11.2012

Boskovická nemocnice mohla být na tomto seznamu !!!

Všichni v regionu vědí, kteří politici si prosadili s.r.óčko a všichni zasvěcení vědí, kdo k tomu stále mlčí.

Doporučuji tuto diskusi "zhasnout" ...


Krajské nemocnice dostanou smlouvy na pět let - 29.11.2012

Všechny krajské nemocnice na jihu Moravy dostanou od pojišťoven dlouhodobou, tedy pětiletou smlouvu zajišťující financování nemocnic ze zdravotního pojištění. Zachovaná zůstane i stávající struktura odborností. Vyplývá to z předběžné dohody, kterou ve středu projednal hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek s řediteli krajských nemocnic a zástupci zdravotních pojišťoven.

Polepšily si tak například nemocnice v Kyjově nebo v Břeclavi. „Tento výsledek oceňuji, neboť je výrazně lepší než původní návrh. Mohli jsme se opřít o dlouhodobou práci Jihomoravského kraje na koncepci akutní lůžkové péče a o dvě memoranda uzavřená mezi krajem, Ministerstvem zdravotnictví České republiky, Všeobecnou zdravotní pojišťovnou a Svazem zdravotních pojišťoven," okomentoval závěry jednání Hašek.

Lepší návrh smlouvy nejspíš dostane i hustopečská nemocnice, kterou zřizuje město. Ta obdrží střednědobou, tedy tříletou smlouvu místo původně zamýšlené krátkodobé. Ta by byla pouze na rok.


Petr Malach - 28.11.2012

Spokojenost pacientů více jak 80%.

http://img.cz.prg.cmestatic.com/media/document//1416471.pdf


Petr Malach - 1.11.2012

K zamyšlení......nebylo by opravdu správnè převést nemocnici pod kraj?

Krajské nemocnice na tom budou lépe
Lépe si zřejmě povedou nemocnice a zdravotnická zařízení, jejichž zřizovatelem je přímo kraj. Ještě tento týden vznikne pracovní skupina, kde zasedne hejtman, radní pro zdravotnictví, ředitel pobočky VZP, a do konce listopadu projednají každou smlouvu mezi pojišťovnou a krajskými nemocnicemi.
"Chceme docílit toho, aby byly pro krajské nemocnice co nejstabilnější. Ale je možné, že u některých oborů bude delší debata," upozornil hejtman Michal Hašek. Kraj má totiž v ruce memorandum, které podepsal ministr zdravotnictví a jižní Moravě zaručuje zachování počtu lůžek.
"Škrty měly být už dávno. České zdravotnictví bylo rozbujelé. Celosvětový trend, který následuje i Česká republika, je velký přesun péče z lůžek na ambulance. Další trend je, že současná medicína je natolik složitá, že je obtížné ji provozovat v malých nemocnicích. Je to normální směr, který je správný, ale bohužel i bolestivý," shrnul šéf Masarykova onkologického ústavu, který získal smlouvu na pět let, Jiří Vorlíček.

Zdroj: http://brno.idnes.cz/ruseni-luzek-v-jihomoravskych-nemocnicich-f2r-/brno-zpravy.aspx?c=A121031_1847885_brno-zpravy_bor


Jednotka intenzivní péče. - 25.10.2012

Boskovická nemocnice má první úspěch!
Boskovická nemocnice se může chlubit nejsympatičtější zdravotní sestřičkou. Do finále soutěže Batist Nej sestřička 2012 se probojovala pětadvacetiletá Alena Žáčková pracující na tamní interní jednotce intenzivní péče. Spolu s ní postoupilo do finále dalších devět soutěžících. Alena na porotu zapůsobila a získala hned dvě ocenění sympatie.
Do soutěže ji přihlásila vrchní sestra. „S žádným větším úspěchem jsem nepočítala, brala jsem to hlavně jako novou zkušenost. To, že jsem vyhrála dvě ceny sympatie, mi udělalo velkou radost," uvedla mladá sestřička.
http://blanensky.denik.cz/zpravy_region/boskovicka-nemocnice-ma-nejsympatictejsi-sestricku-v-republice-20121024.html


Vladimír Jakubec - Sdružení nestraníků v Boskovicích - 17.10.2012

BOSKOVICKÁ NEMOCNICE ruší další ambulanci a výrazně tak komplikuje péči o pacienty v celém stotřicetitisícovém regionu.

JDE O ZÁMĚR ???

http://blanensky.denik.cz/zpravy_region/onkologicka-ambulance-v-boskovicich-konci-pacienti-musi-do-brna-20121012.html


ivan - 13.10.2012

Onkologická ambulance v Boskovicích končí. Lidé musí do Brna. Copak udělal jednatel Verner pro záchranu? Nemocnice jde do kytek, je to smutné:-((


autorka - 8.10.2012

pane Grénare díky za rychlou odpověď


autorka - 3.10.2012

je prava že si připravuje privatizace nemocnice Boskovice? děkuji za odpověď


PhDr.Pavel Grenar, zastupitel za ČSSD a člen DR NB - 3.10.2012 - 3.10.2012

Dobrý den, podrobné informace o NB lze získat v zápise z 13.zasedání ZM Boskovice ze dne 17.9.2012, dále ve výroční zprávě NB za rok 2011, která je uvedená v obchodním rejstříku.


autorka - 3.10.2012

dobrý den zastupitelé čssd v Boskovicích ráda bych se zeptala jak to doopravdy se stavem Boskovické nemocnice je? mám již hodně let a představa že bych se tam dostala mě děsí můžete mě někdo sdělit stav díky


Vladimír Jakubec - Sdružení nestraníků v Boskovicích - 2.10.2012

.........................
MUDr. Rostislav Verner- jednatel Nemocnice Boskovice- ano, mohu jen potvrdit, na základě zjištěných nedostatků bylo podáno trestní oznámení a zahájeno trestní řízení- pro nedostatek informací byl případ odložen.

ZAMETENO!!!?

... Konečně (po urgencích) mají občané regionu a města možnost si přečíst,
co se děje v DOBŘE UTAJOVANÉ BN s.r.o

http://www.boskovice.cz/index.php?mid=35


Milan - 26.9.2012

Akce "Možná přijde na zastupitelstvo i Jakubec" se nekonala a tak bžunda nebyla.


Vladimír Jakubec - Sdružení nestraníků v Boskovicích - 17.9.2012

:o)))
Lidé BOSKOVIČTÍ ...
dnes na zastupitelstvu můžete opět vidět další komedii LHANÍ V PŘÍMÉM PŘENOSU O VÝTEČNÉM ZDRAVÍ "NAŠÍ" NEMOCNICE ...
Přijďte pobejt - bude bžunda ((...

ALE JIŽ TO DLOUHO NEBUDE TRVATI )))


Ivan Hoffman - 4.9.2012

PODVOD STOLETÍ - BN s.r.o
http://www.denik.cz/galerie/hoffman-koment-04-09-12.html?mm=3982246


Archiv : Milan Kolínský, zastupitel města za ČSSD, 16.3.2012 - 1.8.2012

Milan Kolínský, zastupitel města za ČSSD, 16.3.2012

Z dnešního jednání klubu zastupitelů města Boskovice za ČSSD k odpovědi rady města na podnět zastupitelů ze dne 12.2.2012.

V odpovědi ze dne 8.3.2012 podepsané starostou města ing.Jaroslavem Dohnálkem se dovídáme, že náš podnět byl projednán v radě města 5.3.2012, ze které prý vyplynuly závěry uvedené v odpovědi. Do dnešního dne jsme ale neobdrželi zápis z uvedené rady města a tak nevíme, zda "vyplynuvší" závěry byly radou města schváleny a zda s nimi například souhlasili všichni členové městské rady. I to je pro nás důležitá informace.
V našem podnětu jsme nežádali o sdělení, zda město obdrželo nějakou nabídku na změnu zřizovatele či provozovatele nemocnice Boskovice.To my víme a dokonce i to, že město je 100% vlastníkem Nemocnice Boskovice, že tato je potřebná pro obyvatele města Boskovice i pro obyvatele našeho regionu. Představte si, že jako zastupitelé města víme i to, kterých organizací je město zřizovatelem a že senioři jsou skupinou, která nemocnici potřebuje. Jinými slovy, jedná se o obsáhlé a naprosto zbytečné poučování o něčem, co je všeobecně známo.
Nechtěli jsme v této fázi ani polemiku o námi uvedených důvodech podání podnětu, kdy se stejně rada města ve své odpovědi pouze v obecné rovině odvolává na kladné hospodaření nemocnice a na to, že ze zařízení spravovaných městem je údajně "nejnižším" právě příspěvek do nemocnice z rozpočtu města.Jen v letošním roce se jedná o částku asi 16ti milionů Kč na výtahy a pokračování zateplování nemocnice. I tyto peníze mohly být použity např. na podporu sportovních oddílů, kultury a volnočasových aktivit, školy a předškolních zařízení, pro obohacení života seniorů, ale i dalších oprav chodníků a komunikací.
My jsme dali podnět radě města s tím, že nás zajímá stanovisko rady města a současně valné hromady Nemocnice Boskovice k prozatím teoretické možnosti změny zřizovatele a provozovatele nemocnice s převodem na Jihomoravský kraj. Včetně případných podmínek pro uskutečnění takového záměru, nebo chcete-li záruk, že bude zachován rozvoj tohoto zdravotnického zařízení, stávající rozsah poskytované péče a neutlumí se jeho činnost.
Zajímalo nás, zda se rada města a stávající koalice na radnici odhodlá k veřejné diskusi na toto téma.
Co nám vlastně bylo sděleno?!
Rada města a současně valná hromada Nemocnice Boskovice nemá údajně nyní žádný důvod pro hledání jiného vlastníka.Pokud prý není nabídka krajem předložena, není co projednávat a konec diskuse.
S hejtmanem JmK panem JUDr.Michalem Haškem jsme jako zastupitelé města za ČSSD jednali před podáním podnětu radě města a budeme s ním znovu jednat pravděpodobně 2.4.2012, kdy má být v Boskovicích. Výstupů z těchto jednání ale nebudeme zneužívat bez jeho souhlasu. Tolik k podle nás neopodstatněnému odvolávání se rady města na kraj a na hejtmana.


Archiv - 1.8.2012

Zastupitelé města Boskovice za ČSSD


Vážení zastupitelé,

dovolte mi touto cestou reagovat na Vámi podaný podnět ze dne 12.02.2012 ve věci teoretické změny možnosti změny zřizovatele a provozovatele nemocnice v Boskovicích na Jihomoravský kraj včetně případných podmínek pro uskutečnění takového záměru.
Váš podnět byl projednán na 30. schůzi rady města Boskovice dne 05.03.2012, ze které vyplynuly níže uvedené závěry.



Vážení zastupitelé,

město Boskovice neobdrželo žádnou nabídku na změnu zřizovatele či majitele nemocnice Boskovice, s.r.o. ani záměr převodu majetku města Boskovice potřebného pro provozování nemocnice a poskytování zdravotní péče. Rovněž městu Boskovice nebyly předloženy žádné záruky, že jiný provozovatel či majitel nemocnice bude dbát na rozvoj tohoto zdravotnického zařízení, zachová v něm stávající rozsah poskytované péče a neutlumí jeho činnost.

Město Boskovice je 100% vlastníkem společnosti nemocnice Boskovice s.r.o. a je majitelem nemovitostí, které společnost využívá k činnosti. Od roku 2006 došlo k výraznému zlepšení ekonomiky nemocnice a stabilizaci příjmů. Jako jedno z mála zdravotnických zařízení hospodaří pravidelně s kladným hospodářským výsledkem a v posledních letech obdržela nemocnice řadu ocenění. Odbornost zaměstnanců splňovala a splňuje veškeré požadavky požadované zdravotními pojišťovnami a platnou legislativou. V některých oborech zde pracují špičkoví odborníci s celorepublikovým uznáním. Valná hromada nemocnice Boskovice s.r.o. nemá nyní žádný důvod pro hledání jiného vlastníka.

Nemocnice v Boskovicích je potřebná jak pro obyvatele města Boskovice, tak pro obyvatele našeho regionu a jejího spádového území. Město Boskovice vlastní společnost nemocnice Boskovice s.r.o., a ta provozuje nemocnici stejně jako je město Boskovice zřizovatelem Městské správy sociálních služeb, Kulturních zařízení města Boskovice, Muzea Boskovicka, Základní školy a Mateřské školy a tyto provozují mimo jiné Domov pro seniory, Kino, Muzeum, školu a školku. Sportoviště obhospodařuje městem vlastněná společnost Služby Boskovice s.r.o. Všechna tato zařízení jsou využívána celým regionem a město na ně dohlíží, spravuje je a více či méně financuje. V rámci uvedených zařízení je příspěvek města na provoz těchto zařízení jednoznačně nejnižší u nemocnice. V rámci financí města Boskovice směřujícím k nemocnici se jedná zásadně a pouze o obnovu městského majetku.

Hejtman Jihomoravského kraje pan JUDr. Hašek sdělil, že žádná nabídka výše uvedeného charakteru nebyla v kompetentních orgánech Jihomoravského kraje projednávána. Pokud není taková nabídka předložena, tak není co projednávat.

Je také nutno odmítnout Vaši argumentaci o nedostatečné podpoře sportovních oddílů, kultury a volnočasových aktivit či o nedostatečném investování ve školních a předškolních zařízeních a malé podpoře seniorů díky investicím v nemocnici a vynakládání finančních prostředků města na její rozvoj.

Zdraví či dokonce lidský život nic z výše uvedeného nenahradí. Mimo jiné senioři jsou skupinou, která nemocnici potřebuje nejvíce. Tak je nutno vidět přístup města Boskovice k problematice vlastnictví nemocnice Boskovice s.r.o. a provozování tohoto nestátního zdravotnického zařízení.


S pozdravem


Ing. Jaroslav Dohnálek
starosta města Boskovice


Archiv : Milan Kolínský, zastupitel města ze ČSSD - 14.2.2012 - 1.8.2012

Milan Kolínský, zastupitel města ze ČSSD - 14.2.2012

Včera jsme jako zastupitelé města za ČSSD podali společný podnět adresovaný radě města v Boskovicích ve věci nemocnice. Pro informaci zveřejňujeme jeho úplný text, abychom umožnili i diskusi občanů k tomuto závažnému tematu.

Věc: P o d ně t.
Jako zastupitelé města za ČSSD v Boskovicích využíváme svého práva a v souladu s §82 písm.b)zák.č.128/2000 Sb., o obcích, podáváme společný podnět radě města v Boskovicích, aby projednala a sdělila nám svoje písemné stanovisko k prozatím teoretické možnosti změny zřizovatele a provozovatele nemocnice v Boskovicích na Jihomoravský kraj, včetně případných podmínek pro uskutečnění takového záměru.

Vycházíme ze skutečnosti, že v Jihomoravském kraji jsou mimo Brna pouze tři nemocnice v majetku města (Boskovice,Blansko,Hustopeče). Období od převzetí nemocnice do majetku města a události kolem nemocnice ukazují, že takové provozování nemocnice se pod vedením a dohledem rady města neosvědčuje. O níže uvedených bodech může nastat polemika, ale to pro nás nyní není rozhodující. PODSTATNÉ JE, ZDA STÁVAJÍCÍ KOALICE JE VŮBEC OCHOTNA O TAKOVÉM ZÁMĚRU JEDNAT.
Důvody pro podání tohoto podnětu:
- ztráta dobrého jména nemocnice spojená s pronájmem firmě pana Barota, kterého do Boskovic přivedlo tehdejší vedení města,
- pokračování v tkzv. záchraně nemocnice pod vedením pana Černého, neustálé obhajování jeho osoby radou města, které nakonec dospělo k odvolání jeho i náměstka pro důvody, které dosud nebyly ani zastupitelům města sděleny pro údajné šetření Policií ČR,
- přichází další zachránce nemocnice, odchází místní primáři, neustále jsme ujišťování o stabilizaci lékařů a zdravotnického personálu o čemž ale máme pochybnosti,
- přetrvávající neshody pokud jde o spolupráci mezi nemocnicemi Boskovice a Blansko,
- časové zaneprázdnění starosty a rady města spojené s neustálým projednáváním problematiky nemocnice (viz zápisy z RM),
- investice v nemocnici odebírají z rozpočtu města nemalé prostředky potřebné jinde (např.podpora sportovních oddílů, kultura a volnočasové aktivity, školská a předškolní zařízení, senioři),
- záměr řešit další nutné investice do prádelny a kotelny (asi 50 milionů Kč) předáním dodavatelským firmám je skrytou privatizací činností nezbytných pro chod nemocnice.

Žádáme o písemné stanovisko rady města Boskovice k podnětu zastupitelů města za ČSSD v zákonné lhůtě.
Při složení stávající rady města předpokládáme, že stanovisko rady města bude stanoviskem stávající koalice v Boskovicích, kdy především ona je svým zastoupením v radě města a valné hromadě Nemocnice s.r.o., odpovědná za vedení města a hospodaření s jeho majetkem.

Zastupitelé města za ČSSD: PhDr.Pavel Grenar, PhDr.Jaromír Formánek, Bc.Zdeněk Jindra,
JUDr.Milan Kolínský, Jan Kšica, Bc.Hana Nedomová


Jan Sedlák - 5.7.2012

Není to nezodpovědný překlep?
http://www.novinky.cz/domaci/272402-ceny-nadstandardu-se-vyrazne-lisi-lehci-sadra-stoji-73-ale-i-2000-korun.html


Petr Malach - správce webu - 19.6.2012

Dobrý den,
musím reagovat na nové příspěvky a připomenout zásady chování v diskusi.
Při pročítání jsem si všiml, že poslední dobou se zde objevuje více a více anonymů. Musím Vám ale všem znovu připomenout, že osobní útoky a urážky zde nebudeme tolerovat a příspěvky budou okamžitě smazány. Tyto stránky nebyly zřízeny, aby sloužily k slovnímu nebo jinému napadání, ale proto, aby se mohl každý demokraticky vyjádřit.
Jak jsem již napsal cca před měsícem, velice si vážíme každého slušného a podepsaného příspěvku. Proto znovu připomenu, chovejme se k sobě lidsky, nějaké osobní urážky a napadání nejsou na místě.

Pěkný zbytek pracovního týdne.


JUDr. Jaroslav Černý - 16.6.2012

Dobrý den.
Byl jsem upozorněn na tuto stránku diskuse a na příspěvek od "Doktor Černý Františkovi Siverovi: nech toho už!".
Jasně zde deklaruji, že nejsem autorem tohoto textu a od dění v nemocnici Boskovice případně dialýzy společnosti KUDU se jednoznačně distancuji.

Jaroslav Černý


Doktor Černý Františkovi Siverovi: nech toho už! - 15.6.2012

Přepis nahrávky

N: Vézetpéčko máte podchycený nebo nemáte?

S: Vézetpéčko jo. Vézetpéčko dá souhlas, tak jako dalo předtím souhlas.

N: Kolik jste mu za to dal?

S: Komu?

N: Jízdnýmu.

S: Von má slíbeno, že něco dostane.

N: Kolik? Je to pro něj motivující?

S: Já myslím, že jo (ukazuje tři prsty).

N: Tři mega? Tři, tři, tři mega?

S: (smích) To je víc motivující pro mě.

N: Rozumím tomu dobře, tři miliony? Tak to je motivující hodně. Ten golf může...ty míčky může pálit do lesa furt v těch Jinačovicích.

S: (smích) Tak jako ho to stojí taky. Když někam vyjedete, tak startovný...

N: Já jsem myslel, že to tam jako dělá pro vaši máti?

S: No jo, taky jo...

S = společník Kudu

N = neznámý partner


Blanenský deník - 11.6.2012

http://blanensky.denik.cz/zpravy_region/tri-tri-tri-mega-uplatek-pro-vzp-20120610.html


Josef Basny - 11.6.2012

A je to tady nemocnice Boskovice a korupce s VZP jde o tři milióny.


Pacient/ka - 21.5.2012

Zdravotní potíže si vyžádaly několikadenní hospitalizaci. Na pokoji byli jen samí ležáci. Těžcí pacienti potřebují náležitá vyšetření, odpovídající zdravotnímu stavu. Za ten víc jak týden bylo slyšet jenom oznámení za oznámením pro pacienty. Vy zítra jedete do Brna , Vy za tři dny do Prostějova, v pondělí Vás vyšetří v Blansku a uvidí se jestli tam budete muset zůstat, nebo Vás pošlou zpět. Vy ve středu asi budete muset do Svitav nebo Brna, to ještě upřesníme. Není vám to divný. Mě jo. Proto neuvádím ami pohlaví, ani jmého a přímení už vůbec. Při příští hospitalizaci by se jeden bál, že dostane kapku Heparinu navic.


Jan Němec - 11.5.2012

Dialýza v Boskovicích: smlouva pro firmu navzdory kraji

Boskovice, Brno - Provozovatel dialýzy v Boskovicích firma Kudu získala smlouvu s pojišťovnou. Podle informací Deníku Rovnost přitom neuspěla ve výběrovém řízení. Třikrát.

Druhý insolvenční návrh přežila minulý týden brněnská firma Kudu, která provozuje dialýzu v Boskovicích na Blanensku. Je to už několikátý problém, se kterým se společnost potýkala.

Podle informací Deníku Rovnost totiž v letech 2009 a 2010 vedení Jihomoravského kraje několikrát otevření tohoto pracoviště nedoporučilo. Všeobecná zdravotní pojišťovna i přesto uzavřela s Kudu smlouvu o poskytování a úhradě zdravotní péče. A dala tak zdravotnímu středisku zelenou.

Z dokumentů, které má redakce k dispozici, vyplývá, že pojišťovna s Kudu jednala od konce roku 2008. V únoru 2009 pak ředitel jihomoravské pobočky Všeobecné zdravotní pojišťovny Antonín Jízdný podepsal s Kudu smlouvu o smlouvě budoucí. Členové krajského odboru zdravotnictví se však o jednáních dozvěděli až o půl roku později. A uzavření smlouvy nedoporučili. „Podle koncepce zdravotnictví totiž měla být jedna dialýza v každém bývalém okrese jižní Moravy. Kromě Brna, kde jsou tři. A protože v té době fungovala dialýza v Blansku, nebylo potřeba dělat další v Boskovicích," uvedl tehdejší vedoucí odboru zdravotnictví Josef Drbal.

V dopisu, který tehdy odbor poslal řediteli krajské pobočky pojišťovny, navíc zdůraznil, že je třeba stabilizovat stávající pracoviště. A ne vytvářet nová. „Veškerou techniku a odborníky jsme chtěli koncentrovat vždy na jedno pracoviště," dodal Drbal.

Nesouhlas všech

S dialýzou v Boskovicích tehdy nesouhlasil ani jihomoravský hejtman Michal Hašek. „Shodli jsme se na tom i s odborníky a s ministerstvem zdravotnictví," uvedl tehdy Hašek v dopisu jednatelce firmy Kudu Miladě Konečné. Hašek nesouhlasil i proto, že dialýza je ziskovým zdravotnickým oborem a pomáhá nemocnicím dotovat ty ztrátové. Existovalo proto nebezpečí, že blanenská nemocnice přijde o pacienty a tudíž i o peníze.

Boskovická dialýza poté hned třikrát neuspěla ani ve výběrových řízeních, které vypsalo vedení kraje na uzavření smlouvy mezi pojišťovnami a zdravotnickými pracovišti. Přesto poté dostala od kraje registraci. „Podle zákona ani nebyla jiná možnost. Pokud firma dodá všechny potřebné náležitosti, jsme povinni jí registraci dát," upozornil mluvčí krajského úřadu Jiří Klement.

Zdravotní pojišťovna pak i přes nesouhlas úřadu uzavřela s firmou smlouvu. „Pojišťovny měly a stále mají možnost rozhodnout se podle svého bez ohledu na výsledek výběrového řízení," poznamenal Drbal.

Podle vedení pojišťovny byla smlouva s Kudu v pořádku. Pojišťovna má díky ní ušetřit. „Neutratíme tolik za dopravu pacientů. A cena péče, na které jsme se dohodli, byla výhodná," uvedla Marcela Kvapilová z jihomoravské pobočky Všeobecné zdravotní pojišťovny. K doporučením kraje ani k neúspěchu Kudu ve výběrovém řízení se pojišťovna nevyjádřila.

Situaci nechtějí příliš komentovat ani zástupci společnosti Kudu. Podle jejího advokáta Jana Šafránka firma kvůli stanovisku kraje problémy s uzavřením smlouvy s pojišťovnou neměla. „Ani nevíme, že to pojišťovna měla s někým řešit. Nemáme o tom žádné informace, a proto se k tomu nemůžeme vyjádřit," uvedl pouze advokát.


Milan Kolínský, zastupitel města za ČSSD - 6.4.2012 - 10.5.2012

Milan Kolínský, zastupitel města za ČSSD - 6.4.2012

Nechci být nositelem poplašných zpráv, ale VZP plánuje omezit činnost některých nemocnic. Prohlédněte si, jak plánované novinky omezí jejich provoz.
Klikněte si na "aktuálně.cz", článek "50ti nemocnicím hrozí úplná likvidace", v tomto článku rozklikněte "co chytá VZP nemocnicím" a dozvíte se, které nemocnice
- by měly přežít bez problémů díky specializaci,
- přežijí s omezením na 4 obory (mimo jiné Boskovice),
- ztrácejí význam,
- mají vyhlídky na úplné zrušení smlouvy (mimo jiné Blansko).


Vladimír Jakubec, Sdružení nestraníků v Boskovicích - 30.3.2012 - 10.5.2012

Vladimír Jakubec, Sdružení nestraníků v Boskovicích - 30.3.2012

MÍSTNÍ POLITICI, KTEŘÍ JSOU PŘÍMO ODPOVĚDNÍ ZA TO, ŽE V BOSKOVICÍCH NENÍ NEUROLOGIE V PLNÉM ROZSAHU ... VČETNĚ INTENZIVNÍ PÉČE ... SE DNES CHLUBÍ „DÍLČÍMI ÚSPĚCHY“ A MYSLÍ SI, ŽE Z LIDÍ NEDĚLAJÍ PITOMCE .....

http://blanensky.denik.cz/zpravy_region/modernizuji-neurologickou-ambulanci-pak-nabidnou-vice-sluzeb-20120329.html


Vladimír Jakubec, Sdružení nestraníků v Boskovicích - 11.3.2012 - 10.5.2012

Vladimír Jakubec, Sdružení nestraníků v Boskovicích - 11.3.2012

JAK DLOUHO NÁM BUDOU LHÁT – JAK DLOUHO K TOMU BUDEME MLČET?

V tomto městě stále ještě žije PĚT OBČANŮ, kteří se před volbami 2006 v Brně zúčastnili TŘECH JEDNÁNÍ s představiteli JmK. V tomto kraji ještě žije několik AKTIVNÍCH REGIONÁLNÍCH POLITIKŮ, kteří mohou svědecky prokázat, že na těchto jednání zazněla JASNÁ FAKTA.

( např.: ... Jsme připraveni převzít MĚSTSKÉ MUZEUM, DOMY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A MĚSTSKOU NEMOCNICI, budete mít peníze na potřebnější věci ... Odpověď: NE – NEMOCNICI SI NECHÁME ... Odpověď: TAK SI NECHEJTE VŠECHNO ... )

JAK DLOUHO K TOMU BUDEME TUPĚ MLČET - TAK DLOUHO NÁM BUDOU BEZTRESTNĚ LHÁT!

P.S.
Jánošík ve stínu Gorily "vypálil první gotický hrad široké koalice" ...(českoSLOVENSKO.))

http://www.stv.sk/online/


Josef Bašný - ryze osobní občanský názor člena ČSSD 10.03.12 - 18:40 - 10.3.2012 - 10.5.2012

Josef Bašný - ryze osobní občanský názor člena ČSSD 10.03.12 - 18:40 - 10.3.2012

Okolnosti mne přesvědčily, že mám přeci jen potřebu zveřejnit můj osobní názor k nemocnici.

Svůj příspěvek uvedu tradičně. Poznej minulost, abys lépe pochopil přítomnost. Tedy ze všeho nejdřív je třeba si uvědomit KDO, PROČ a pro KOHO nemocnici vybudoval. Velmi zjednodušeně se dá říci, že rozhodnutí v začátku druhé poloviny minulého století vybudovat nemocnici učinil STÁT z důvodu, aby tím ve STŘEDU PROSTORU mezi Brnem a Svitavami od jihu k severu a od západu k východu mezi Žďárem nad Sázavou a Prostějovem vzniklo zdravotnické zařízení, kterým by se zajistila lepší dostupnost zdravotnické péče cca. pro STO TISÍC obyvatel středového území tohoto prostoru. Údajně tento záměr již existoval za první republiky, ale to považuji víc za zajímavost, než podstatu.

Přesně ve středu uvedeného prostoru se nachází město Boskovice a tak je logické, že nemocnice byla zbudována právě zde. To není zásluha, ale spíš jen shoda okolností. Samozřejmě existovaly i takzvané politické důvody, ale ty pro dnešní stav jsou nepodstatné. Co podstatné je, je vývoj po roce devadesát. Zpackané zákony možnosti privatizace po uvedeném roce umožnily, aby město Boskovice celému prostoru, pro který byla zbudována, tuto nemocnici doslova a do písmene minimálně neeticky a nečestně zcizilo. Dnes panuje takový stav, že pouhých sedm lidí si uzurpuje právo rozhodovat o majetku, na který nemají žádné morální právo, což je jedním z mnoha paradoxů dnešní doby.

Výše uvedené považuji jako nezbytné, abych objasnil důvody vyjádřit k tomu, co se v této době kolem nemocnice děje. Coby člen socdem sice respektuji snahu našich zastupitelů, ale dávám tímto jasně na vědomí veřejnosti své občanské mínění, že s takovým postupem se neztotožňuji. Žádoucí je spíš jednat podle známého lidového rčení: „Na hrubý pytel, hrubá záplata,“ Samozřejmě korektním, ale jasným nekompromisním způsobem. Opozice, jež se pokorně a nedůrazně domáhá něčeho na co má nezcizitelné právo, je poněkud alibistická až bezprizorní, tím mám na mysli, že je politicky poněkud opuštěná ve svých snahách, jen aby bylo jasno těm, kteří volají po užívání českých výrazů.

Osobně zastávám názor, že naši zastupitelé by měli záměry socdem předložit Zastupitelstvu města Boskovic. Záměry se dají zformulovat tak, že pokud tyto záměry hlasováním zastupitelstva neprošly, pak lze logicky okamžitě uspořádat místní referendum a popřípadě žádoucí následné kroky. Jsem více než přesvědčen, že tento postup má šanci zabránit případné snaze o zcizení majetku nejen občanům města Boskovic, ale i občanům žijícím v prostoru, kterým měla nemocnice podle původního záměru trvale a ke spokojenosti sloužit. Nepřipusťme, aby si někdo z humánního zařízení udělal továrnu na laciné osobní zisky bez ohledu na oprávněné potřeby lidí odkázaných na lékařskou péči.

Je žádoucí bez ohledu na institut současného vlastnictví, aby do snažení boskovické socdem byla prostřednictvím sdělovacích prostředků a politických nástrojů vtažena i zastupitelstva obcí a měst předmětného prostoru, což dává celé snaze zcela jinou dimenzi a význam. V tomto případě jsou totiž zájmy občana Boskovic stejné nebo minimálně podobné, jako zájmy občanů okolních obcí a měst, minimálně v okruhu dvaceti kilometrů, a paradoxně ať se to někomu líbí či nelíbí, včetně Blanska. Tyto mé názory jsou spojené jen a pouze s kritériem nároku občana na dostupnost lékařské péče, a ten kdo v této souvislosti používá termín služby, asi si to nějak popletl se službou pohřební.


Podněty a připomínky členů ZM : - 22.2.2012 - 10.5.2012

Podněty a připomínky členů ZM : - 22.2.2012

Zápis z 10. zasedání Zastupitelstva města Boskovice konanéhodne 13.02. 2012 v 16:00 hodin v zámeckém skleníku v Boskovicích.

MUDr. Kamila Krausová
Dovolte mi sdělit Vám poznatky týkající se velmi významné a dlouhodobě sledované organizace zřizované MB, tedy nemocnice, vyplývající ze zápisů jednání RM od srpna 2010 dosud a z dokumentu Krátkodobý a střednědobý rozvoj NM.
Nacházíme se v přelomovém roce 2012, kdy poprvé v historii zdravotních pojišťoven došlo k vypovězení smluvních vztahů se zdravotnickými subjekty a v průběhu roku 2012 se budou tyto smlouvy novelizovat tak, aby se opětovně uzavřely smluvní vztahy k 1.1.2013.
Smyslem celé této procedury je, aby se provedl výběr poskytovatelů zdravotních služeb a zejména se přehodnotil uzavřený rozsah smluvních výkonů. Většina nemocnic se na tyto skutečnosti dosti důkladně připravuje, aby prokázala, že má jasně stanovenou koncepci poskytované zdravotní péče, včetně personální připravenosti pro jednotlivé obory a k tomu
jasně stanovený investiční plán pro stavební investice a zdravotní technologii s prokázanou finanční stabilitou dané nemocnice.
Pokud jednatel nemocnice MUDr. Verner od června 2010 nesplnil prvotní úkol o předložení koncepce nemocnice pro další období, tak jsem očekávala, že v roce 2011 si bude vědom vážnosti současné situace ve zdravotnictví ČR a k tomu přizpůsobí zpracování koncepce zdravotní péče v Nemocnici Boskovice a naváže i na materiály Jihomoravského kraje jako je:
- Memorandum k závěrům 1. etapy Koncepce sítě lůžkových zdravotnických zařízení Jihomoravského kraje
- Koncepce sítě lůžkových zdravotnických zařízení – její optimalizace
Zde kraj ukládá nemocnici Boskovice snížit 11 akutních lůžek
Předpokládala jsem promyšlenou strukturu lůžkového fondu a rozsahu poskytované zdravotní péče, se snahou čelit redukci lůžkového fondu zdravotnictví ČR, která vede k centralizaci zdravotní péče a k rušení malých a středních nemocnic nebo jejich částí.
RM proto ukládá jednateli ad 6.2. návrh na restrukturalizaci akutního lůžkového fondu …. S termínem 10.5.2011. Ani RM ani zaměstnanci NM se nedočkali odpovědi.
To vše jsem očekávala a ještě více, že se odrazí v předkládaném materiálu: „Krátkodobá a střednědobá strategie rozvoje Nemocnice Boskovice s.r.o.“, který byl schválen RM dne 19.12.2011.
Materiál, který obsahuje 75 stran je opravdu rozsáhlý, ale jeho podstata a použití jsou žalostné.
Proč ode mne takové hodnocení?
Na straně 1 až 60 je školsky popsán vývoj zdravotnictví ČR a jeho problematika na platnou legislativu ČR. Obecné dopady na okres Blansko jsou opravdu obecné a můžeme je použít i pro jiné regiony ČR. Jsou obecně známé a nepřináší pro stavbu strategie a koncepce nemocnice nic podstatného.
Strana 61 až 75 popisuje jednotlivá oddělení nemocnice bez jakýchkoliv náznaků dalšího rozvoje, restrukturalizace lůžkového fondu, investic, ekonomizace poskytované zdravotní péče.
Zcela výstižně musím citovat ze strany 75 poslední odstavec z předloženého materiálu:
„Materiál v zásadě neřeší dlouhodobý horizont rozvoje společnosti, protože vzhledem k plánovaným změnám ve zdravotnictví jako celku není možné predikovat jeho vývoj“.
Z tohoto materiálu mi vyplývá pouze otázka, kolik Kč za tuto „strategii “ zaplatila nemocnice příslušné zpracovatelské firmě. Pak mě také napadá otázka, proč RM souhlasí s úhradou vyčíslených nákladů na prohlubování kvalifikace jednatele Nemocnice Boskovice, s.r.o., když si strategii a koncepci nemocnice neumí vytvořit sám v podstatě za rok a půl po nástupu do funkce. Je s podivem, že to RM takto toleruje. A tak si myslím, že ji nic jiného nezbývá, a že opětovně musí na svém jednání dne 19.12.2011 zadat jednateli nemocnice opakovaný úkol z předešlé doby: „Předložit návrh řešení střednědobého vývoje společnosti Nemocnice Boskovice, s.r.o. Termín 31.7.2012“ Ptám se po kolikáté ?
Do významného roku 2012 nemocnice tedy vstupuje bez ucelené koncepce poskytované zdravotní péče. Vstupuje bez akreditace SAK a v nedohlednu je i MUDr. Vernerem slibované udělení akreditace mezinárodním akreditačním programem National Integrated Accreditation for Healhcare Organizations (NIAHO).
Jedná se o systematické neplnění úkolů RM jednatelem nemocnice. Divím se panu starostovi, že si sám na sebe bere úkol v projednání dohod na snížení počtu lůžek v Nemocnici Boskovice s.r.o. na úrovni kraje, protože do dnešního dne nemá žádný adekvátní podklad, který by nasvědčoval, jakým směrem se poskytovaná zdravotní péče bude v nemocnici ubírat.
A nebo chce pan starosta z předložené strategie předat na Jihomoravský kraj tak zvanou šipkovanou, která je uvedena na straně 74 ? Pro ty, kteří tento materiál neznají, tak koncepce jednotlivých oddělení nemocnice, jejich rozvoj a nebo útlum jsou naznačeny šipkou. Je to opravdu pozoruhodné.
Kde se nachází rozvoj jednotlivých oddělení včetně vyhodnocení zdravotních výkonů, modelace těchto výkonů v systému DRG a dopadu na věcnou a personální strukturu, tak jak ji známe z minulých let.
RM ve svém bodě ad 3.3. termín 11.4.2011 a dále opětovně ad 25.3. ukládá jednateli: „připravit a předložit připravenost společnosti na přechod na systém úhrad DRG. Termín 30.11.2011. Úkoly jsou stále neplněny.
RM má asi v podvědomí, že koncepce nemocnice musí být založena i na ekonomizaci poskytované zdravotní péče v systému DRG. K tomu podotýkám, že tato problematika byla v nemocnici řešena již od roku 2008 do poloviny roku 2010.
Z materiálů RM nenacházím plnění úkolů ze strany jednatele, a ani v předloženém materiálu krátkodobá a střednědobá strategie … se nic nenajde.
To platí i o případném jednání s VZP o rozsahu nasmlouvání nových výkonů s přihlédnutím na investiční plán zdravotní technologie, rozvoj oborů, případně útlum.
Jaká je žalostná situace v nemocnici ukazuje zápis z RM ze dne 16.1.2012, kde se opět musí mimo jiné opakovat uložení úkolů jednateli nemocnice o zahájení přípravy akreditace NIAHO a náhradní termín 30.6.2012.
Je úsměvné, že rada města opětovně ukládá na svém zasedání dne 16.1.2012 úkol 18/18.3. seznámit RM s výsledkem jednání nemocnice s VZP v oblasti rozvoje následné péče.
Náhradní termín 23.4.2012.
S citováním náhradních termínů bych mohla pokračovat i z posledního zápisu jednání RM z 28.1.2012.
Jak tedy RM může na svém zasedání 19.12.2011 přijmout krátkodobou a střednědobou strategii nemocnice, když vzápětí ukládá opakované termíny jednateli nemocnice, které měly být řešeny v průběhu roku 2010 a 2011 a jsou jednoznačnou součásti této strategie.
Můžou být zaměstnanci nemocnice a občané Boskovicka spokojeni, když v podstatě nikdo neví kam nemocnice kráčí?
Jsme na počátku roku 2012 a musím pouze konstatovat, že pád Nemocnice Boskovice s.r.o. dále pokračuje a ekonomické výsledky po zúčtování roku 2011 což bude cca v srpnu 2012 to dokreslí.
Jako zastupitelka mám povinnost na tyto skutečnosti upozornit. Všichni víme, že jak ve VH, tak i v DR jsou odborníci, kteří mají zkušenosti a podílejí se na řízení zdravotnických zařízení. Proč jsou tedy tak benevolentní?
Chtěla bych zde vyzvat i ostatní zastupitele, aby se s předloženou strategií nemocnice seznámili a zamysleli se nad další existencí nemocnice a kam nemocnice kráčí. To není boj koalice a opozice, to je boj o existenci nemocnice v Boskovicích.
Starosta- tato zpráva je zajímavým spletencem vybraných informací, které mluví o tom, že se boskovická nemocnice ubírá špatným směrem. Fakta nejsou předkládána tak, jak existují. Strategie je úmyslně zvolena touto formu jako základ, který se musí rozpracovat. Není pravda, že by se nevědělo, kudy se má Nemocnice Boskovice ubírat a že se v nemocnici nic neudělalo- pokroky vidí a oceňují pacienti i zaměstnanci. Není pravda, že by se nepřipravovalo fin. vyjádření a fin. plán roku 2012. Přesto váš podnět beru naprosto vážně, můžu vás ubezpečit, že materiály jsou ve výrobě a že se nemocnice neubírá směrem, jaký jste zde nastínila.


Pavel Grenar, zastupitel ČSSD Boskovice - 4.5.2012

Vážená paní Smutná,
problematiku nemocnice vnímáme jako velmi citlivou a situaci stále sledujeme, ale jako opoziční strana máme omezenou možnost účinného ovlivňování chodu organizací řízených Městem Boskovice. Komplexní informace o ekonomické situaci nemocnice za 1. pololetí roku 2012 budou k dispozici nejdříve v červenci t.r.


Jana Smutná - 3.5.2012

Dobrý den, pořád se někde píše že je na tom nemocnice špatně? Co se vlastně děje? Je v zisku nebo ztrátě? Děkuji za informaci


Petr Malach - 12.4.2012

Vážení návštěvníci stránek Mo ČSSD Boskovice, v současné době probíhá úprava sekce DISKUSE, kde se budeme věnovat aktuálním tématům jednotlivě. Bohužel začal být v DISKUSI zmatek, a proto jsem se ji rozhodl rozdělit. Zatím jsem vložil následující témata, ke kterým se můžete vyjadřovat. V případě zájmu o další téma mě naváhejte kontaktovat.